Prima pagină  »  Despre Noi  »  Asociațiile avocaților  »  Asociația Tinerilor Avocați
Asociația Tinerilor Avocați
Tinerii avocați din Moldova extind cooperarea profesională în Europa de Est prin asociere la Asociația Europeană a Barourilor Tinerilor Avocați

    Asociația Tinerilor Avocați din cadrul Uniunii Avocaților din Moldova (ATA) anunță că a devenit membră al Asociației Barourilor Tinerilor Avocați din Europa (European Young Bar Association – EYBA – http://www.eyba.org/ ).  

 

      EYBA este o organizație non-profit care cuprinde tinerii avocați din Europa în cadrul unei organizații reprezentative, oferind o voce unită a tinerilor avocați pe continentul European.  Membrii EYBA includ organizațiile de tineri avocați și membri individuali.  Actualmente, EYBA reprezintă peste 200.000 de tineri avocați (juriști) apărându-le drepturile și organizând cursuri, congrese, întâlniri, evenimente și sesiuni de networking având drept scop informarea membrilor și dezvoltarea contactelor membrilor săi în Europa.  

 

     ATA a inițiat colaborarea cu EYBA în anul 2015 și relația dintre organizații a fost întărită în cadrul unor evenimente ulterioare în 2016 (la Londra și la Chișinău).  Ambele organizații sunt pasionate să dezvolte o relație strânsă și extinderea colaborării EYBA cu tineri avocați în Europa de Est.  

 

   ATA exprimă apreciere specială față de suportul oferit inițiativelor tinerilor avocați de către Consiliul Europei în cadrul Proiectului PCF în anul 2016 (redenumit în Proiectul PGG). 

ATA aduce mulțumiri Biroului Asociat de Avocați „Țurcan Cazac” (http://turcanlaw.md/ ) pentru oferirea suportului la plata taxei de membru a EYBA.